ДЕЙНОСТИ

Производство на сухи строителни смеси


Това е основната дейност на фирмата, като са обособени две инсталации за гипсови и една за циментови смеси.
Продуктовата гама включва:


Строителни смеси на гипсова основа


 • Модифицирани гипсови смеси за вътрешни приложения:
    - Унифор
    - Унифор колор
 • Гипсови лепила и лепила за гипсокартон
 • Фини фугиращи смеси за гипсокартон

Строителни смеси на циментова основа


 • Лепила за фаянс, теракота и мрамор за вътрешно и външно приложение
 • Лепила за газобетонни елементи
 • Финални циментови шпакловки с водоотблъскващ ефект
 • Лепила и шпакловки за топлоизолационни системи
 • Цветни фугиращи смеси за фаянс, теракота и мрамор - предлагат се в 20 цвята

Производство на интериорни и екстериорни бои, мазилки и импрегнатори


Все по-добър прием на строителния пазар намират и вододисперсионните и силиконовите ни бои и мазилки, които са актуално решение за финално покритие както при класическите вароциментови мазилки, така и при съвременните топлоизолационни системи. Благодарение на собствено разработената система за тониране “ТЕХНОКОЛОР”, всички бои и мазилки се оцветяват в заводски условия, което ги прави особено подходящи при изпълнението на големи строителни обекти.
Продуктовата ни листа включва и няколко вида дълбокопроникващи грундове и саниращи разтвори на база полимерни дисперсии и калийметил силиконати.


Преработка и калиброване на скални материали за строителни нужди - линия “BESTSAND”


Един от най-важните моменти при производството на сухи строителни смеси е подбора на пясък с оптимална зърнометрия за всяко лепило и шпакловка. “Технокорект” ЕООД постигна това с въвеждането в експлоатация на собствена трошачно-пресевна инсталация “BESTSAND”.
Съоръжението включва последователно челюстни трошачки, мелници, сушилна инсталация и калиброващи сита.
Строителните материали, произведени с така подбран пясък, показват много по-добри експлоатационни показатели от смесите с обикновен кариерен пясък. Освен преработката на кварц, андезит и доломит, линията позволява досмилане и калиброване на всички видове мраморно и каменни брашна, както и обикновен гипс - предпоставка за производството на гипсови смеси с много високо качество. Успоредно с това, линията спомага за постигане на конкурентни цени на всички сухи смеси, произвеждани от дружеството.


Търговия и логистика


Основен приоритет в дейността ни са контактите и осигуряването на строителни материали за всички големи строителни обекти в Източна България. Сътрудничеството ни с такива обекти започва с осигуряване на различни пластификатори за бетонни основи до финалното боядисване. Разполагайки с голям автопарк, дружеството осигурява бързи доставки на материали до всички наши обекти в областта.
Голяма част от търговската ни дейност се извършва и от фирменият ни склад в гр. Бургас, където на площ от 2800 м² има над 1600 стоки за строителна и бояджийска дейност.